fbpx

Vanaf seizoen 2022 – 2023 biedt de theaterschool van Kunstenhuis Idea in De Bilt, Zeist en Soest een breder cursusaanbod voor volwassenen. Naast enkele langere cursussen van 15 weken (waaronder de ‘kennismaking met acteren’ voor beginnende spelers) worden ook kortlopende workshops op allerlei gebied aangeboden. Deze workshops duren meestal 4 weken en vinden over het algemeen plaats op vrijdagavond of zaterdagochtend. Ze zijn door hun opzet dus goed geschikt voor mensen die door de week weinig tijd hebben.  Wat kan je dit najaar zoal verwachten?

 

Toneelschrijven (Online)

De macht van een toneelschrijver lijkt onbeperkt. Wat er met de personages gebeurt, wie er leeft of sterft, welke liefde er op het pad komt… het is allemaal in de handen van de schrijver. Maar een goede toneeltekst luistert wel degelijk naar regels en wetmatigheden. Hoe bouw je spanning op, hou maak je effectief gebruik van conflicten, hoe geef je elk personage zijn of haar eigen stem? In 4 weken leer je de basisbeginselen van toneelschrijven.

Data: Zaterdag 14,21,28 Januari 2023 en 4 februari 2023

Tijden 11.00- 14.00 uur

Docent: Rick Snelderwaard

Locatie: Het Lichtruim De Bilt, Theaterstudio (Online)

 

Muziektheater 

Opera, cabaret, musical… allerlei podiumkunsten die vallen onder het brede begrip ‘muziektheater’.  Bij muziektheater staat de theatrale werking van een lied centraal. Je zingt vanuit een personage, en je lied is onderdeel van een groter, dieper verhaal. Centraal staat de vraag: wat wil jouw personage vertellen middels het lied? De liefde verklaren? De frustratie er uit zingen? Zijn eenzaamheid delen? Voor aanvang van de cursus bereid je één of meerdere liederen naar keuze voor waar je gedurende de cursus aan werkt. Muziektheater is een cursus die geschikt is voor acteurs die (ook) willen zingen en zangers die (ook) willen acteren. Enige ervaring in minimaal één van de twee disciplines is noodzakelijk. Daarnaast moet je in staat zijn zelfstandig een lied naar keuze in te kunnen studeren.  

De korte cursus Muziektheater vindt plaats op donderdagavond  

Data: nieuwe datum

Tijden: 20:00 – 22:00 uur 

Docent: Anita van Soest 

Locatie; Soest, theaterlokaal 

 

Bekijk alle Korte Cursussen Theater

CursusLesdagBeginEindLocatieDocentPrijsAantal lessen
CursusLesdagBeginEindLocatieDocentPrijsAantal lessen