KunstenHuis

Corona en KunstenHuis

veilige lessen en evenementen

Update 30 september 2022

Cursussen en voorstellingen zijn weer van start

Op dit moment adviseert het RIVM geen extra maatregelen en kunnen alle lessen en voorstellingen op de vertrouwde manier doorgaan. We zorgen ervoor dat de lokalen worden geventileerd en dat de werkplekken regelmatig schoongemaakt worden. In de lokalen is het mogelijk om de handen te desinfecteren. De ontwikkelingen vanuit het RIVM houden we nauw in de gaten. Als de adviezen veranderen, passen we de lessen hier op aan en informeren we onze cursisten en klanten. We wensen iedereen een mooi nieuw cultureel seizoen!

Update 15 februari 2022

Goed nieuws: onze podia mogen ook weer open!
Tijdens de persconferentie van 15 februari werd bekendgemaakt dat per 18 februari 2022 in het theater de 1,5 meter-afstandsregel wordt opgeheven. Dit betekent dat we weer de volle capaciteit van onze podia kunnen gebruiken! Ook wordt de sluitingstijd verlaat tot 01:00 uur. Tot en met 24 februari is het nog wel verplicht om een coronatoegangsbewijs te laten zien bij binnenkomst. Vanaf 25 februari is het tonen van een coronatoegangsbewijs (mogelijk) ook niet meer nodig.

Update 25 januari 2022

De theaters mogen hun deuren weer openen en de artiesten kunnen weer spelen! Theater Idea, Theater Het Lichtruim en Poppodium De Peppel kijken er naar uit om het publiek weer te verwelkomen en podiumplezier te laten beleven. We testen voor toegang, houden 1,5 meter afstand en als je je verplaatst draagt iedereen boven de 13 jaar een mondkapje. Tijdens de voorstelling kan iedereen genieten zonder mondkapje.

Update 14 januari 2022

We zijn verheugd dat alle cursussen van KunstenHuis Idea vanaf nu weer live mogen. We verwelkomen je dus graag weer op je vaste leslocatie. We zijn wel verplicht om bij iedereen boven de 18 jaar het Corona Toegangsbewijs (CTB) te controleren, door middel van de bekende QR-code in de app, in combinatie met een identiteitsbewijs. Ook moet iedereen boven de 13 jaar een mondkapje dragen in de gebouwen, zowel bij verplaatsing als op een zitplaats. Het mondkapje mag wel af als het de kunstbeoefening belemmert. De overheid raadt het gebruik van stoffen of zelfgemaakte mondkapjes af.

We vinden het belangrijk dat we als KunstenHuis Idea laten zien dat cultuurbeoefening veilig en goed georganiseerd kan worden. Daarom vragen we iedereen om goed op de basisregels te letten. Houd dus 1,5 meter afstand van elkaar buiten de lessen, draag een mondkapje en blijf met klachten, ook als ze mild zijn, thuis. Zo werken we samen aan een gezonde en veilige cultuursector en bewijzen we dat we inderdaad verantwoord open kunnen.

De versoepeling voor actieve cultuurbeoefening werd aangekondigd in de persconferentie van vrijdag 14 januari. Het toestaan van cultuurbeoefening is een mooie stap richting het verder openen van de cultuursector. Zodra we meer weten over de heropening van onze theaters en Poppodium de Peppel, laten we je dat natuurlijk weten. Alle bibliotheekvestigingen zijn natuurlijk ook nog open en mogen nu zelfs hun reguliere sluitingstijd aanhouden.

Dank voor al je geduld en flexibiliteit. We hopen natuurlijk dat we daar steeds minder aanspraak op hoeven te doen.

Let op: Leerlingen en ouders krijgen van de verschillende disciplines informatie wat dit betekent voor hun les(sen).

Update 20 december 2021

Vanwege de nieuwe maatregelen en de op 18 december aangekondigde lockdown, is KunstenHuis Idea in ieder geval gesloten t/m vrijdag 14 januari. Alle geplande voorstellingen en activiteiten worden waar mogelijk verplaatst, of anders geannuleerd.

De cursussen die nog voor of na de kerstvakantie (24 december t/m 9 januari) gepland staan, gaan online verder of worden op een later moment ingehaald. Daarover krijg je bericht vanuit de afdeling of je docent. De bibliotheek blijft wel open voor het uitlenen van boeken, alle andere activiteiten gaan niet door.

Je krijgt dus nog persoonlijk bericht als je voor deze periode een ticket hebt gekocht of een cursus volgt.

Update na persconferentie 26 november

KunstenHuis dicht na 17:00 uur
Zoals onze regering vrijdag 26 november heeft aangekondigd kunnen wij vanaf deze week helaas na 17.00 uur geen lessen en cursussen meer geven in onze gebouwen. Ondanks dat de situatie vorige week al zorgwekkend was, blijft dit toch een onaangename verrassing.

We gaan voor alle lessen die na 17:00 uur eindigen een zo goed mogelijke oplossing verzinnen. Dit kan betekenen dat we de lessen online gaan aanbieden, lessen naar een ander tijdstip verplaatsen, kleinere groepen gaan samenvoegen, of vervangend lesaanbod aan gaan bieden.

In de loop van de week zal je over het vervolg van jouw les na 17:00 uur worden geïnformeerd. Soms door een docent zelf, soms via een mailing van de afdeling. Houd vooral goed je mail en berichten in de gaten.

Lees hier de volledige nieuwsbrief.

Update na persconferentie 12 november

Vrijdag 12 november zijn de maatregelen weer iets aangescherpt. Dit heeft gelukkig niet veel effect op ons aanbod. We gaan dus zoveel mogelijk door.

Bij lessen en cursussen checken we nog steeds het Coronatoegangsbewijs via de QR-code in de Coronacheck-app (inclusief ID). Verder gelden de basisregels.

Alle voorstellingen, concerten en filmvertoningen in onze theaters gaan waar mogelijk ook gewoon door, met verscherpte maatregelen. Het Coronatoegangsbewijs (inclusief ID) is altijd verplicht en daarnaast zal de bar helaas gesloten zijn vanaf 20:00u. Je moet bij binnenkomst van het gebouw een mondkapje dragen. Zodra je QR-code gecheckt is, mag deze af.

Concerten in de Peppel worden per geval bekeken. Soms kan een concert prima doorgaan binnen de nieuwe maatregelen, soms zullen we moeten besluiten het concert te verplaatsen. Heb je een ticket gekocht voor een van de shows? Je ontvangt een servicemail van ons met meer details. Houd de agenda van de Peppel in de gaten voor de laatste stand van zaken.

We blijven de komende weken goed kijken naar wat er allemaal wél mogelijk is, om onze bezoekers en cursisten zo goed mogelijk te kunnen blijven bedienen. Als er iets verandert, laten we dat hier en op onze kanalen weten. Verder blijft gelden: mondkapje op in de gebouwen, QR-code + ID voor alle cursussen en activiteiten, houd 1.5m waar je geen QR-code hoeft te tonen, was geregeld je handen en blijf met klachten altijd thuis.

Update 2 november 2021

Lessen gaan door
Vanaf maandag 8 november is het dragen van een mondkapje voor iedereen boven de 13 jaar weer verplicht in onze gebouwen. Zodra je het leslokaal inkomt, mag het kapje af.

Cursisten van 18 jaar en ouder vragen we vanaf maandag 8 november voor aanvang van de les een coronatoegangsbewijs te tonen aan hun docent. Deze toon je via de inmiddels bekende QR-code in de CoronaCheck-app. Zorg dus dat je altijd je QR-code in de CoronaCheck-app en je legitimatie meeneemt naar je cursus. Hieronder staat meer informatie over het Coronatoegangsbewijs.

Ouders die hun kinderen komen brengen, hoeven geen QR-code te laten zien, maar moeten wel een mondkapje dragen in het pand.

De concerten en voorstellingen gaan gewoon door met de huidige regels.

Coronatoegangsbewijs – Hoe werkt het?

Om concerten en voorstellingen in onze theaters te kunnen bezoeken heb je een coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een vaccinatiebewijs, herstelbewijs, of een negatief testbewijs. Dit geldt voor alle bezoekers van 13 jaar en ouder. Dit bewijs toon je bij binnenkomst in de vorm van een QR-code. Die code is aan te maken via de CoronaCheck-app of uit te printen op papier. Om te controleren dat het coronatoegangsbewijs van jou is, vragen we je ook naar je legitimatiebewijs.

Vaccinatiebewijs: als je volledig gevaccineerd bent, kun je met de CoronaCheck-app van je vaccinatiebewijs een QR-code maken. Log in met je DigiD. Als je bij de vaccinatie toestemming hebt gegeven, worden je vaccinatiegegevens automatisch opgehaald bij het RIVM, de GGD of het ziekenhuis. Als dit niet automatisch gaat, kun je je vaccinatiebewijs ook zelf toevoegen aan de app. Hier lees je precies hoe dit gaat.

Negatieve testuitslag: maak via Testen voor Toegang een afspraak voor een gratis coronatest. Bij een negatieve uitslag, ontvang je via de testlocatie een ophaalcode die je in de CoronaCheck-app omzet in een QR-code. Let op: uitsluitend testresultaten via Testen voor Toegang worden geaccepteerd en de negatieve testuitslag mag maximaal 24 uur oud zijn. Je kunt je afspraak voor een coronatest pas 2 weken voor de datum van het concert of voorstelling inplannen.

Herstelbewijs: heb je corona gehad en kun je dat aantonen met een positieve PCR-test? Dan kun je een herstelbewijs uploaden in de CoronaCheck-app. Dat gebeurt automatisch als je met je DigiD inlogt in de app. Dit werkt alleen als de positieve test tussen de 11 dagen en 180 dagen oud is.

Voor meer informatie over het coronatoegangsbewijs of de CoronaCheck-app kun je contact opnemen met:

  •  Helpdesk CoronaCheck 0800 1421 (gratis), bereikbaar van maandag t/m zondag 08.00 – 20.00 uur
  •  Helpdesk Testen voor Toegang 088 777 08 09, bereikbaar van maandag t/m zondag 08.00 – 20.00 uur

 

We volgen met deze protocollen de richtlijnen van de Rijksoverheid en de branchevereniging Cultuurconnectie en staan in nauw contact met de gemeenten en de veiligheidsregio Utrecht.
Zie ook:

Corona Archief

We mogen weer!

Update 1 juni 2021: vanaf 5 juni mogen alle lessen naar binnen!

Het goede nieuws is er: vanaf as zaterdag 5 juni kunnen ook de groepslessen voor volwassenen in de gebouwen plaatsvinden! Daarmee keren we zo goed als terug naar de ‘normale’ situatie; een positieve afsluiting van dit bijzondere cursusseizoen. De enige uitzondering vormen de koren en zanggroepen voor volwassenen: zij mogen voorlopig alleen buiten zingen, volgens de voor hen geldende richtlijnen.

Ook voor onze theaters geldt dat we de plannen voor concerten en voorstellingen voor de zomer en het volgende theaterseizoen kunnen oppakken. We hebben nu tijd nodig om het programma definitief te maken en zullen dat t.z.t. via de nieuwsbrief en de website met je delen. De eerste evenementen staan al gepland: de Slottuinconcerten van 10 t/m 14 augustus in de tuin van Slot Zeist (een samenwerking van Poppodium De Peppel en Tivoli Vredenburg). Een spannende line-up, met vijf bijzondere artiesten: Maan, Iris Hond, Candy Dulfer, Thomas Azier en Suzan & Freek (uitverkocht). Tickets zijn online te reserveren via www.peppel-zeist.nl!

Lees meer in onze laatste nieuwsbrief en op de website van de Rijksoverheid over de verruiming mogelijkheden voor kunst en cultuur.

 

Update 17 mei 2021: het gaat door!

Vanmiddag 17 mei heeft het kabinet bevestigd dat de aangekondigde versoepelingen doorgaan. Dit betekent dat we inderdaad  vanaf as woensdag 19 mei binnen kunnen dansen, theater maken, musiceren en kunst creëren met de volgende cursusgroepen:

  • alle groepscursussen t/m 17 jaar. Dit geldt voor muziek, theater, dans en beeldende kunst;
  • individuele en duolessen muziek, voor alle leeftijden;
  • alle beeldende activiteiten (zowel 2D als 3D), voor alle leeftijden.

Lees hier meer in de laatste nieuwsbrief.

 

Update 12 mei ’21: leslocaties gaan weer open (onder voorwaarden)

Eindelijk is er goed nieuws: vanaf 19 mei as. mogen de lesgebouwen voor een deel van onze lessen weer open! Met een slag om de arm, want of de kunstencentra definitief weer open kunnen, zal de premier ons maandag 17 mei laten weten. Als het doorgaat zoals verwacht,  betekent dit dat groepslessen t/m 17 jaar weer in de vertrouwde studio’s en lokalen kunnen plaatsvinden (muziek, theater, dans en beeldende kunst), alsmede de individuele en duolessen muziek. Groepslessen vanaf 18 jaar moeten nog via online lesmogelijkheden of buiten plaatsvinden. Voor onze cursisten geldt: houd je mail in de gaten voor nader nieuws en uitleg!

Wil je ook meedoen? Vraag hier een gratis proefles aan! Of neem contact met ons op voor informatie en advies info@kunstenhuis.nl en 030-6958393.

 

Update 14 april ’21: Uitzicht op heropening van de leslocaties in mei.

Na lang wachten is er eindelijk uitzicht op mogelijke heropening van onze gebouwen. Volgens het stappenplan dat het kabinet dinsdag 13 april presenteerde, zal het beoefenen van kunst en cultuur op zijn vroegst vanaf 11 mei weer binnen kunnen plaatsvinden. Wel onder de voorwaarde dat de besmettingscijfers voldoende zijn gedaald. Uiterlijk 4 mei zullen we horen óf en wanneer we weer in de gebouwen kunnen lesgeven. Bij een positief besluit betekent dit dat, afhankelijk van de vakantieperiode van de afdeling, de lessen vanaf dinsdag 11 of maandag 17 mei weer binnen plaats kunnen vinden. Op deze plek houden we je op de hoogte, cursisten ontvangen een persoonlijke mail. Op de website van de Rijksoverheid vind je meer informatie over het stappenplan. Ondertussen zien we met plezier wat er gelukkig al wel ‘live’ gebeurt bij het KunstenHuis. Rondom de lesgebouwen wordt er enthousiast buiten gedanst, gezongen en theater gespeeld, en zie je zelfs onze jonge beeldende cursisten buiten aan het werk. Al liggen de studio’s en lokalen er nog verlaten bij, buiten begint het weer te bruisen bij het KunstenHuis. Ook onze podia kunnen weer voorzichtig plannen maken: Poppodium De Peppel start met de voorbereidingen voor een serie popconcerten in de tuin van Slot Zeist in augustus.

 

Update 9 maart ’21: door verlenging lockdown nog geen lessen en voorstellingen in de gebouwen van het KunstenHuis t/m 30 maart 

De lessen van het KunstenHuis gaan door de verlenging van de lockdown ook t/m 30 maart online en digitaal door. Dansleerlingen t/m 26 jaar dansen vanaf deze week wel weer buiten, dansleerlingen van 27 jaar en ouder volgen de lessen via Zoom. Hierover zijn zij inmiddels persoonlijk geïnformeerd via mail.

Update 24 februari ’21: verlenging lockdown voor lessen KunstenHuis tot 15 maart

De gisteravond aangekondigde versoepelingen zijn helaas niet van toepassing op de kunstencentra. Daarom kunnen we in ieder geval tot 15 maart onze lessen nog niet in de gebouwen in De Bilt, Zeist en Driebergen geven en gaan we door met het geven van de online en digitale lessen. Inmiddels zijn bijna alle cursussen online of digitaal óf worden doorgeschoven naar een later moment in het seizoen. We wachten dus af tot de volgende kabinetsbesluiten op 8 maart en hopen elkaar medio maart op de vloer en in de studio’s te mogen ontvangen!

Lees onze nieuwsbrief over de huidige verlenging

Wil je meer weten over de lessen online volgen? Neem contact met ons op! info@kunstenhuis.nl en 030-6958393.

 

3 februari – Verlenging lockdown t/m 2 maart.

Digitale lessen worden voortgezet en uitgebreid. Ondanks de lichte versoepelingen van de coronamaatregelen voor winkels en het basisonderwijs heeft het kabinet aangekondigd om de lockdown-maatregelen te verlengen. Dit betekent dat wij voorlopig geen lessen en cursussen in onze locaties in De Bilt, Zeist en Driebergen kunnen verzorgen tot en met 2 maart.

Deels door middel van online les-vormen en deels door bepaalde lessen en activiteiten te verplaatsen naar het eind van het seizoen kunnen we alsnog het overgrote deel van de lessen en cursussen verzorgen. De afdelingshoofden en docenten van het KunstenHuis zijn creatieve oplossingen aan het uitwerken, zoals een gevarieerd online dansaanbod en nog meer online of verdiepende digitale lessen voor theater, muziek en beeldende kunst. Huidige cursisten ontvangen van de afdelingen meer informatie hierover.

 

Update 12 januari – Verlenging lockdown: locaties KunstenHuis t/m 9 februari gesloten.

Helaas hebben de effecten van de huidige lockdown nog niet het gewenste effect gehad en was een verlenging van de lockdown haast onvermijdelijk. Gisterenavond tijdens de persconferentie is dit door de premier bevestigd en wij moeten jullie dus informeren dat we voorlopig geen lessen en cursussen in onze gebouwen kunnen verzorgen tot en met 9 februari. We zijn dan ook genoodzaakt om onze lessen en cursussen zoveel mogelijk online te blijven voortzetten en waar dat niet lukt de gemiste lessen te verplaatsen naar een ander tijdstip en later dit seizoen. Het is geen ideale situatie, maar ons docententeam zal er alles aan doen om dit cursusjaar zo volledig en succesvol mogelijk af te maken.

Het KunstenHuis in De Bilt, Zeist en Driebergen garandeert een maximale inspanning om je zoveel mogelijk lessen aan te bieden, binnen de mogelijkheden en met al onze middelen. In welke vorm dan ook, we willen jullie het plezier en de creatieve ontwikkeling niet laten ontnemen door dit virus en zetten alles op alles om de lessen, cursussen en presentaties ook dit cursusjaar “gewoon” te realiseren.

Hoe gaan we dit doen?

1. Zoveel mogelijk lessen online

We realiseren ons hoe fijn het is om in lockdown bezig te zijn met je favoriete kunstvorm. Waar mogelijk gaan we dus online door met lesgeven. Bovendien gaan we kijken of we ook voor de lessen en cursussen die nog niet eerder online zijn geweest een online vervanging kunnen organiseren. Mocht dat toch niet mogelijk blijken te zijn, dan gaan we verplaatsen

(zie punt 2 hieronder). In dat geval gaan we er bovendien voor zorgen dat je tussentijds via online kanalen (gratis) lessen en workshops kunt volgen.

2. Verplaatsing lessen die niet online gegeven kunnen worden

Daar waar online lessen echt niet realiseerbaar zijn, hebben we een aantal maatregelen genomen. Ten eerste verlengen we het cursusseizoen tot aan de zomervakantie (17 juli 2021), waardoor extra weken ter beschikking komen om lessen in te halen. Ten tweede bekijken we waar we de voorjaarsvakantie en de meivakantie kunnen inzetten als extra lesweken. Ten derde is een aanvullend programma zoals een werkweek in de zomervakantie of het verlengen van de duur van de lessen een optie. Zodra meer duidelijk is, zal een nieuwe lesplanning vanuit de afdelingen worden gecommuniceerd.

Gelukkig is het einde van de aanpassingen in zicht. Het vaccin is er, het leven zal beginnen terug te keren naar ‘normaal’. Wij verwachten, op basis van de informatie van de regering, een herstel in het voorjaar met een terugkeer naar live lessen op onze locaties. Wij gaan er in ieder geval ons uiterste best voor doen om er toch een mooi, creatief cursusseizoen, met presentaties en voorstellingen van te maken, desnoods in aangepaste vorm.

Update 15 december – Nieuwe lockdown: locaties KunstenHuis vanaf vandaag t/m 19 januari gesloten

Door de vergaande lockdown die het kabinet gisteren aankondigde zullen vanaf vandaag dinsdag 15 tot en met dinsdag 19 januari 2021 géén lessen, repetities en presentaties kunnen plaatsvinden op onze locaties. De lessen zullen weer zoveel mogelijk online plaatsvinden. Hiervoor grijpen we terug op het scenario van dit voorjaar, waar gedurende de eerste lockdown een groot deel van onze lessen gewoon door kon gaan. De lessen die niet online kunnen worden gegeven, worden uitgesteld en doorgeschoven naar een later tijdstip. Cursisten en vaste bezoekers van het KunstenHuis krijgen persoonlijk nader bericht.

Update 18 november – Ook lessen volwassenen vanaf donderdag 19 november weer van start

Vanaf donderdag 19 november kunnen ook de lessen voor volwassenen (18+) weer starten op al onze locaties! Tijdens de persconferentie van 17 november is bevestigd dat de maatregelen die twee weken geleden zijn ingezet vanaf a.s. donderdag komen te vervallen. Het betekent dat we vanaf 19 november weer terugkeren naar de situatie van twee weken geleden. Alle lessen voor alle leeftijden* zijn daarmee weer actief.
*Uitzondering: zingen in groepsverband is helaas nog niet toegestaan voor leerlingen vanaf 18 jaar. Dit is een wijziging op de eerdere regels die van kracht waren. Leerlingen en cursisten van groepen die hierdoor getroffen worden, krijgen persoonlijk bericht van de muziekschool.  Alle overige individuele zanglessen, duolessen zang en zangkoren t/m 17 jaar gaan wél door.

Update 10 november – Lessen t/m 17 jaar worden eerder opgestart!

Goed nieuws voor alle cursisten t/m 17 jaar van het KunstenHuis! In tegenstelling tot een eerder aangekondigde totale sluiting van het KunstenHuis, hebben we gisteren de definitieve bevestiging van de gemeentes en veiligheidsregio’s gekregen dat de lessen voor kinderen en jongeren t/m 17 jaar vanaf donderdag 12 november weer mogen starten in onze gebouwen. Dat is dus een week eerder dan aangekondigd.  Dit betekent dat bij het KunstenHuis alle lessen voor kinderen en jongeren t/m 17 jaar van de afdelingen muziek, theater, dans* en beeldend vanaf donderdag 12 november weer beginnen, op al onze locaties.
Lessen voor volwassenen vanaf 18 jaar mogen helaas nog niet gegeven worden. *Let op: dansgroepen waar jongeren en volwassenen samen dansen vervallen dus nog t/m 18 november. Check het rooster met de (niet-)actieve lessen in dit speciale rooster voor de periode 12 t/m 18 november!

Update 4 november – Komende twee weken dicht
Op 3 november heeft het kabinet extra maatregelen aangekondigd om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Publieksgebouwen, waaronder de locaties van het KunstenHuis, gaan vanaf vanavond 4 november om 22:00 uur dicht voor de duur van twee weken.
Wat betekenen de extra maatregelen concreet voor de activiteiten van het KunstenHuis?

  • In onze locaties in De Bilt en Zeist worden vanaf donderdag 5 november t/m 18 november geen lessen of cursussen gegeven.
  • Individuele muzieklessen worden zoveel mogelijk online doorgezet vanaf donderdag 5 november t/m woensdag 18 november; groepscursussen dans, beeldende kunst, theater en muziek worden voor twee weken stil gelegd.
  • Lessen die de komende twee weken komen te vervallen worden later in het jaar op vaste momenten ingehaald. Hierover worden cursisten en leerlingen door de afdelingen apart geïnformeerd.
  • Alle activiteiten in Theater het Lichtruim in De Bilt en Poppodium De Peppel in Zeist worden van 5 november t/m 18 november stopgezet en indien mogelijk verplaatst. Reeds gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Ook kan gekozen voor een voucher, donatie of restitutie. Tickethouders ontvangen hierover een bericht per mail.

Update 14 oktober – alle lessen gaan gewoon door!
Ook dit keer hebben de extra aangekondigde maatregelen van het kabinet (persconferentie 13 oktober) geen gevolgen voor onze lessen en cursussen. Alle lessen gaan gewoon door. Wel zijn we extra alert op het houden van 1,5 meter afstand tot elkaar, het dragen van een mondkapje in de hal en gangen (vanaf 13 jaar) en op het volgen van alle andere richtlijnen zoals we die inmiddels kennen. Lees hier onze gedragsregels nog eens door. Laten we ons er allemaal aan houden, zodat iedereen veilig en met plezier kan blijven musiceren, dansen, toneel spelen en kunst creëren!
We blijven de berichtgeving nauwlettend in de gaten houden en hebben contact met de gemeenten, veiligheidsregio en brancheorganisatie. Cursisten worden via email op de hoogte gehouden van wijzigingen in de richtlijnen, gedragsregels en protocollen.

 

Update 29 september -Tijdens de persconferentie van 28 september jl. kondigde de regering verscherpte maatregelen aan om de opleving van het coronavirus te onderdrukken. Deze hebben momenteel geen gevolgen voor de lessen van het KunstenHuis. Alle lessen gaan door op de leslocaties. Wel zullen wij zorgen voor het strikt navolgen van de richtlijnen van het RIVM en de gedragsregels zoals die zijn opgesteld in onze protocollen (zie hieronder). Wij vragen al onze cursisten, leerlingen, ouders en verzorgers met klem om deze te allen tijde te kennen en te volgen. Zoals ook onze eigen docenten en medewerkers dat zullen doen en iedereen zullen aanspreken op naleving daarvan. Samen zorgen we voor veilige en leuke lessen voor iedereen! #samencoronaproof

 

Update 15 september 2020 – Het nieuwe seizoen is gestart! Alle lessen vinden weer plaats op de leslocaties, al is dat natuurlijk wel met de nodige aanpassingen met betrekking tot het coronavirus. Hieronder lees je er alles over. Mocht je toch nog vragen hebben, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

De veiligheid en gezondheid van onze cursisten, docenten en medewerkers staat bij ons voorop. Vanaf het begin van de coronacrisis heeft het KunstenHuis de richtlijnen van het RIVM en het kabinet gevolgd. Ook voor het nieuwe seizoen blijven we alle noodzakelijke maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat de lessen worden gegeven op een veilige manier, waarbij ieders gezondheid wordt gewaarborgd. De looproutes op de locaties zijn aangepast en er zijn gedragsregels opgesteld, waar we ons aan zullen blijven houden de komende tijd.

Oude protocollen leslocaties

Nieuws uit het KunstenHuis

AankondigingenCultuur & SamenlevingKunstenHuisMuziekschool
8 december 2023

Sankta Lucia in Poppodium De Peppel

Graag nodigen we jullie uit om op 13 december allemaal te komen zingen en je laten inspireren door samenzang en het Sankta Lucia feest. Sankta…
AankondigingenCultuur & SamenlevingKunstenHuisTheaterschool
4 december 2023

Theaterschoolleerlingen presenteren voorstellingen in januari 2024

We zijn trots op onze leerlingen. Op 18, 20 en 28 januari 2024 presenteren ze diverse voorstellingen in Het Lichtruim in De Bilt en Theater…
AankondigingenBibliotheekCultuur & SamenlevingKunstenHuisNieuws
27 november 2023

Dialoogtafel: Praat mee over discriminatie

Iedereen heeft weleens te maken gehad met discriminatie, bij jezelf of een ander. Wat doe je in zo’n situatie? En hoe zou een inclusieve samenleving…
Vacatures
24 november 2023

Vacature Senior Manager Bedrijfsvoering

KunstenHuis Idea is dé plek voor kunst en cultuur in de gemeenten De Bilt, Bunnik, Soest en Zeist. We zijn een bruisend cultuurcentrum met zes…

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de KunstenHuis nieuwsbrief!

Volg Kunstenhuis op social media