fbpx
AankondigingenPersbericht

Jazz on the Sofa gaat online

By 12 februari 2021 No Comments

Zes dagen met zes internationale acts

Jazz On The Sofa presenteert een week lang de beste jazzmuziek en interviews met artiesten uit Nederland, de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Cuba en Duitsland. Het huiskamerfestival zou dit jaar haar 5-jarig lustrum vieren met een focus op Polen. Helaas kon dit niet in die vorm doorgaan. Daarom vindt deze editie plaats als een online festival van maar liefst 6 dagen met zes verschillende acts. De concerten worden omlijst door gesprekken die artistiek leider Mark Lotz houdt met de artiesten.

Verrassende acts

De line up ziet deze editie weer een aantal verrassende acts. Ditmaal ligt de focus op jonge artiesten met concerten van gitarist en veelvoudig prijswinnaar Gijs Idema (winnaar van de Conservatorium Talent Award in 2020), de Mexicaanse bassiste/vocaliste Fuensanta Mendez (afgestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam) en trompettist Ruben Drenth (afgestudeerd aan het Utrechts Conservatorium) in duo met bassist Dion Nijland in een programma rond muziek van de Rolling Stones.

Het Artvark Saxophone Quartet zal hun Trance-programma ten gehore brengen èn er is een ontmoeting van de vocaliste Deborah Carter met de Cubaanse pianovirtuoos Abel Marcel. Het Mark Lotz Trio, dat onlangs twee keer de ‘Best of 2019‘ in het NYC Jazz Records Magazine heeft gewonnen komt met het programma rond de LSD-guru Timothy Leary genaamd Turn On, Tune In, Drop Out.

Praktische informatie

De uitzendingen vinden plaats van dinsdag 2 t/m zondag 7 maart om 20.30 uur en zijn met een geldig ticket nog een week lang te bekijken. Tickets zijn verkrijgbaar voor €10,- per uitzending of als passe-partout voor alle zes uitzendingen voor €40.

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.jazzonthesofa.nl.


KunstenHuis De Bilt-Zeist draagt met veel plezier bij aan een divers cultureel landschap door haar kennis en kunde te delen met lokale culturele organisaties zoals Jazz on the Sofa.