fbpx
MuziekschoolNieuws

Festival Dag der Kunsten

By 26 juni 2019 No Comments

Op zondag 16 juni vond het Festival Dag der Kunsten plaats voor en in Slot Zeist. Tijdens dit bruisende evenement konden amateurverenigingen voor kunst en cultuur zich presenteren. Uiteraard waren alle afdelingen van Het KunstenHuis vertegenwoordigd met een afwisselend programma: zang, dans, theater, beeldende kunst en natuurlijk muziek!

In de Blauwe Zaal kon men kennismaken met de afdeling Oude Muziek van onze muziekschool.
Volgend jaar zal deze afdeling diverse workshops en lezingen aanbieden, ensembles organiseren en wederom de jaarlijkse barokdag in Slot Zeist verzorgen.

Speciaal voor deze Dag der Kunsten namen de docenten hun authentieke instrumentarium mee, om zo een idee te geven van de specifieke klankwereld van renaissance en barok. Op de foto v.l.n.r.: Margriet Verzijl op theorbe, Maaike Roelofs op cello, Marjolijn van Roon op blokfluit en Paulien Kostense op viool.

In de Blauwe Zaal gaf jong talent Lisa Kurstjens een prachtige presentatie van haar harpkunsten. Lisa speelt al sinds haar zevende harp. Met succes: in 2014 won ze het Rosa Spier Harpconcours, een belangrijke muziekwedstrijd.

Het leukste onderdeel van de Dag der Kunsten was misschien wel de instrumentenparade van de KunstenHuis Muziekschool in de Schelpenzaal. Hier kon men naar hartenlust allerlei muziekinstrumenten vasthouden en zelf uitproberen.