fbpx

Op donderdag 1 juli ondertekenden de gemeente Zeist, de basisscholen, KunstenHuis, RegioCultuurCentrum Idea en Kunst Centraal het Cultuurakkoord. Met dit akkoord bekrachtigen zij de wens om op alle basisscholen kunst- en cultuuronderwijs mogelijk te maken voor alle kinderen. Tevens werd die middag het Kunst DoeBoek uitgereikt.

Cultuuronderwijs voor ieder kind

Ieder kind heeft recht op cultuuronderwijs. Dat is het uitgangspunt waarmee het KunstenHuis met de basisscholen in de gemeente Zeist plannen heeft besproken om kunstonderwijs een vaste plek binnen het schoolcurriculum te geven. Om deze plannen te bekrachtigen is men gekomen tot een Cultuurakkoord. In dit akkoord zijn de afspraken en ambities tussen basisscholen, culturele organisaties, gemeenten en provincie rond kunst- en cultuuronderwijs voor de komende jaren vastgelegd.

Namens de gemeente Zeist spraken wethouders Marcel Fluitman (cultuur) en Laura Hoogstraten (onderwijs) over het belang van goede en structurele cultuureducatie en muziekonderwijs voor alle kinderen in Zeist. Wethouder Fluitman: “Ik ben er trots op dat we in Zeist een Cultuurakkoord hebben. We zijn in Zeist al volop bezig met talentontwikkeling en plezier met kunst en cultuur. Door de handen ineen te slaan, kunnen we hier nóg krachtiger op inzetten.” Wethouder Hoogstraten vult aan: “Alle kinderen in Zeist van 0 tot 12 krijgen cultuuronderwijs, dát is ons doel. Met dit akkoord moedigen we de scholen aan om cultuur een vast en uitdagend onderdeel te laten zijn van het eigen onderwijsprogramma.”

Ter gelegenheid van dit akkoord presenteerde Ruut te Velthuis, hoofd muziek van het KunstenHuis, het Kunst DoeBoek. Dit vakantieboek, vol met kunstzinnige opdrachten en spelletjes, krijgen alle basisschoolleerlingen cadeau. Wethouders Fluitman en Hoogstraten namen tijdens deze bijeenkomst de eerste exemplaren in ontvangst.

Lees meer over het Cultuurakkoord.

Lees meer over de mogelijkheden voor scholen in Zeist & De Bilt