WIJ(K) GELUK

Corona heeft ons duidelijk gemaakt hoe belangrijk onze eigen buurt is. Wat kunnen we voor elkaar betekenen in een tijd dat we op veilige afstand van elkaar moeten blijven? Juist in je eigen straat, buurt of wijk kunnen we elkaar inspireren of tot steun zijn. Hoe creëren we geluksmomentjes in ons leven en dat van onze buurtgenoten? Met WIJ(K) GELUK brengen we een beetje meer geluk in de wijken van Gemeente De Bilt en nodigen we je uit om na te denken over welke initiatieven jij zelf ook kan ondernemen.

Er is altijd iets mogelijk dat past bij jou en jouw wijk:
Bel eens aan bij je buur! Breng een zelfgemaakt soepje of koekje en zeg erbij waarom hij of zij zo’n fijne buurtgenoot is. Want waarom wachten met iets aardigs zeggen als het ook vandaag kan?

Vanuit WIJ(K) GELUK hebben we een rozenactiviteit ontwikkeld. Geen zin om alleen te eten? Organiseer een online lunch of diner met je buren.

Ga - corona-proef, met in achtneming van de 1,5 meter - wandelen met je buurtgenoot! Dat wordt nog leuker als je de ommetje-app installeert. Dan kan je een wandelcompetitie organiseren en krijg je na iedere wandeling een interessant hersenfeitje van hoogleraar neuropsychologie Eric Scherder.
Of ga dan direct Ploggen. Dat is wandelen of hardlopen, en ondertussen je buurt schoon houden.

Vraag Levend Ganzenbord aan bij de buursportcoaches, ze komen graag in de wijk langs om samen met jullie dit interactieve spel te spelen.

Het Oranjefonds heeft een mooie actie bedacht: De Vlam, een symbool van warmhartigheid. Hiermee laat je zien dat je een ander een warm hart toedraagt. Iedereen kan de raamsticker gratis aanvragen. Met dit kleine gebaar kunnen we aan elkaar laten zien dat niemand er alleen voor hoeft te staan. Het aanvragen van de vlam kan via: https://www.oranjefonds.nl/vlam

Doe mee!

Nu we allemaal weer thuis zitten, goochelend met werk, school, zorg en zorgen, kunnen we wel wat geluksmomentjes gebruiken. Dus een kleine tekenwedstrijd lijkt me een goed idee. Want jij bent gelukkig als je kinderen gelukkig zijn, en kinderen zijn – in mijn ervaring – gelukkig als ze aan het tekenen zijn!

Doe jij ook mee met kleine lichtpuntjes maken? WIJ(K) GELUK heeft een kleurplaat verspreid in De Bilt en Bilthoven, met als thema ‘Hier woon ik’. Teken jezelf (of je gezin) en plak het resultaat voor/achter/tegen/op het raam. Liefst aan de voorkant natuurlijk, zodat iedereen die een wandeling maakt, kan genieten van al die leuke tekeningen. En hebben jij en/of je kinderen tekenplezier en zo leren je buurtgenoten je/jullie op een leuke manier beter kennen. Lichtpuntjes voor iedereen!

Heb je de kleurplaat niet ontvangen, maar wil je toch graag meedoen?
Download de kleurplaat dan hier!

Informatie en inschrijven

We brengen graag WIJ(K) GELUK ook graag naar jouw buurt.

Neem voor meer informatie contact op met Heleen André de la Porte 06 150 733 24 of via de mail dynamo-advies@kpnmail.nl of met onze afdeling Cultuur en Samenleving via 030 695 8393 of stuur een mail naar Cultuur-en-Samenleving@kunstenhuisidea.nl.

Ook als je zelf een idee hebt, maar niet weet waar te beginnen. Met jouw hulp wordt WIJ(K) GELUK een beweging van lichtpuntjes in Gemeente De Bilt. Want waarom alleen doen, als het ook samen kan?

WIJ(K) GELUK is een initiatief van Samen voor De Bilt, KunstenHuis en Dynamo Advies en wordt ondersteund door Blijstift, Bart van Gerwen, MENS De Bilt, Gemeente De Bilt, Rabobank Stimuleringsfonds, TAP Dela en Woonstichting SSW.

Mede mogelijk gemaakt door