Luca Warmer
Appelstroop met tranen

Theaterconcert

‘Appelstroop met tranen’ is niet zomaar in een hokje te stoppen. Het is een rauwe, persoonlijke stortvloed van muziek, klanken, ritme en taal; het relaas van een zoektocht in troebele tijden, soms minutieus voorbereid, soms vrijuit improviserend. Luca Warmer speelt geen rol op het podium. Ze is het zelf, in hoogsteigen persoon.

‘De voorstelling gaat over alles waar we het liever niet over hebben; verdriet, wanhoop, verlies, angst. Ik heb mezelf als vertrekpunt genomen, precies daar waar het pijn deed. Dat wil ik delen, want nu ben ik het ‘toevallig’, maar jij kan het ook zijn. Ik heb ervaren dat er geen harde scheidslijn is tussen pijn en schoonheid, tussen rouwen om wat je hebt verloren en de drang om met overgave te leven. Er is altijd hoop in de pijn waar je doorheen moet, ook al ben je soms bang dat je gek wordt van verdriet. Ook in dat schrijnende zit iets moois’, aldus Luca.

In ons intieme theater zal de voorstelling vooral binnenkomen bij mensen die het aandurven hun kwetsbare zelf aan te raken. Van toeschouwer naar deelgenoot. Kracht en kwetsbaarheid als twee kanten van dezelfde medaille. Luca componeerde zelf de muziek en schreef ook de teksten van de liedjes. Haar stem en haar lichaam zijn de instrumenten, waarmee ze een authentieke, warmbloedige stijl neerzet. De verbindende teksten tussen de liedjes zijn niet de bekende praatjes tussen de plaatjes, maar veel meer een poëtische, verbale prelude op de muziek. Voor deze muzikale theatervoorstelling laat Luca zich vergezellen door Paulinho Paes (gitarist) en Paul van Nispen (percussionist). De kans is groot dat je na afloop hoopvoller en sterker naar huis gaat. In de wetenschap dat we elkaar altijd vinden, juist als het zicht troebel is.

In november 2021 won Luca compositieprijs 2021 uitgereikt door het Conservatorium Talent Award, ook wel bekend als de ‘Mingus prijs’, vernoemd naar de jazz composer: Charles Mingus.

Luca zong onder meer bij The Kyteman Orchestra, meerdere theaterproducties en jazz-, afro beat formaties.

www.lucawarmer.nl

vrijdag 17 maart
20:00

Theater Het Lichtruim

Tickets