**Theatervoorstelling Yvonne Keuls
Nederland Leest
**
In het kader van Nederland Leest, geeft schrijfster Yvonne Keuls een theatervoorstelling over haar boek Mevrouw mijn moeder. Dit is het boek dat je in november gratis bij de bibliotheek kan ophalen.

Het thema van Nederland Leest is dit jaar ‘Oud worden, jong blijven’. Daar past Mevrouw mijn moeder, goed bij.

Yvonne Keuls: ‘Mijn moeder staat centraal in dit boek …. Ze weigerde naar een bejaardentehuis te gaan: ouder worden zou zij wel even op haar eigen manier doen. Er is geen groter goed dan waardig oud te mogen worden, op je eigen voorwaarden.’

Mevrouw mijn moeder gaat over het leven van de moeder van Yvonne Keuls. Het is een meeslepend en ontroerend verhaal over ouder worden met veerkracht en zelfbeschikking. Maar ook over het aanpassingsvermogen van een Indische oude dame aan Nederland. Een boek vol herinneringen en verhalen van vroeger.

Het boek is met veel humor geschreven en tussen de regels door is de kunst van het ouder worden te lezen.

Over Yvonne Keuls
Yvonne Keuls werd geboren in 1931 in Nederlands-Indië. Zij had een Javaans-Nederlandse moeder en een Joodse vader, Samuel Bamberg. In 1938 vertrokken haar ouders met haar en haar oudere broer naar Nederland. Doordat zij als opgroeiend kind de Tweede Wereldoorlog meemaakte en zag wat die allemaal teweeg bracht, groeide in haar het verzet en een sterk rechtvaardigheidsgevoel.

Ze heeft meer dan negentig boeken, toneelstukken, hoorspelen en televisiebewerkingen geschreven. Bekende titels zijn Jan Rap en z’n maat, Het verrotte leven van Floortje Bloem, Mevrouw mijn moeder en haar nieuwste boek Gemmetje Victoria. Veel van haar boeken werden bekroond en zijn uitgegroeid tot klassiekers van de Nederlandse literatuur. Haar werk werd onder meer vertaald in het Deens, Duits, Engels, Frans, Fries, Hongaars, Italiaans en Zweeds.

De theatervoorstelling wordt georganiseerd door de Stichting Literaire Activiteiten Soest (SLAS), in samenwerking met KunstenHuis Idea.
Kaarten zijn ook te koop bij de bibliotheken van KunstenHuis Idea, uitsluitend per pin betalilng.

woensdag 16 november
20:30

Theater Idea

Tickets