Lezing: Kunstig Competent door Erik Schrooten

KunstenHuis Muziekschool De Bilt-Zeist nodigt musicus en (ped)agoog Erik Schrooten en Erwin Scheltjens uit om een interactieve lezing te geven voor iedereen die bezig is met kunstonderwijs en nadenkt over wie zij voor zich hebben en hoe hun cursisten te benaderen.

In Vlaanderen is de laatste tijd hard gewerkt aan een nieuw leerplan voor het Kunstonderwijs. Erik Schrooten was hierin een belangrijke kartrekker die met zijn artistieke competenties een matrix ontwikkelde waarbij het kunstonderwijs anticipeert op het kind/de cursist. Wie is het, wat kan het, wat wil het en hoe ga ik daar mee om? Hoogste tijd voor kunstprofessionals in Nederland om kennis te nemen van het Vlaamse leerplan en te luisteren naar de boeiende zienswijze en uitwerkingen van Kunstig Competent.

Deze lezing wordt aangeboden door KunstenHuis Muziekschool De Bilt-Zeist en is voor iedereen die bezig is met kunstonderwijs.

Programma
09:00 uur Inloop
10:00 uur Aanvang
11:15 uur pauze
12:30 uur Afsluiting met lunch

Locatie: Theater De Klinker, Markt 3, 3701 JZ  Zeist
Deelname: €35,- inclusief koffie/thee en lunch.
Inschrijven: via de online ticketshop

Bestel Kaarten

 

Erik Schrooten
Erik Schrooten is musicus en (ped)agoog. Hij werkte 20 jaar op de hogeschool UCLL,  deed onderzoek voor de Vlaamse overheid en het expertisenetwerk school of education van de universiteit KU Leuven.
De laatste jaren geeft hij terug gitaarles aan de Kunstacademie Noord-Limburg en begeleidt hij kunstacademies in Vlaanderen.
Zijn project Kunstig Competent – voorheen: Artistieke Competenties – heeft een grote invloed gehad op de kunstacademies in Vlaanderen. Erik slaagde er in om competenties en evaluatie op een manier te vertalen die herkenbaar en bruikbaar is voor leraren-kunstenaars. Samen met zijn team gaf hij een aansprekend vocabularium aan de doelen voor kunstonderwijs. Dat maakte dat zijn concepten de inhoudelijke basis vormden voor een herstructurering van de het kunstonderwijs in Vlaanderen. 75% van alle Vlaamse academies hebben voor het concept en het leerplan Artistieke Competenties / Kunstig Competent gekozen.

Meer informatie: Raamleerplandko.be, raamleerplandko.wordpress.com en artistiekecompetenties.blog 

donderdag 12 maart
10:00

Theater De Klinker

Bestel kaarten