Theater Het Lichtruim doet mee aan de landelijke actie voor Oekraïne en doneert dit weekend de meeropbrengsten van de voorstellingen aan Giro 555.

Aylin Sezer, sopraan

Sopraan Aylin Sezer behaalde haar master in operazang aan de Nationale Opera Academie – met onderscheiding voor “exceptional artistic quality”. In 2017 won zij de Schaunard Award voor een indrukwekkende vocale prestatie en de HOTIAD Award voor Turkse Artiest van het jaar. Aylin Sezer vertolkte vele operarollen, daarnaast is zij als concertzangeres ook te horen in Bachs Matthäus Passion, oratoria van Haydn en de Requiems van Mozart, Brahms en Saint-Saëns.

Ed Spanjaard, piano

Dirigent en pianist Ed Spanjaard is een unieke persoonlijkheid in het huidige klassieke muzieklandschap van Nederland. Succesvol zowel op het concertpodium als in de orkestbak, heeft hij affiniteit met een breed scala aan muziekgenres, van klassiek tot hedendaags. Zijn productie van Wagner’s Ring des Nibelungen met de Nederlandse Reisopera oogstte de hoogste internationale waardering.

Sinds 2001 is Ed Spanjaard met enige regelmaat gastdirigent bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Tot de orkesten die hij leidde behoren het Symfonieorkest van Dallas, het Deens Nationaal Symfonieorkest, Ensemble InterContemporain (Parijs), Ensemble Modern (Frankfurt), Klangforum Wien en in München zowel de Symphoniker als de Philharmoniker.

In 2002 werd Ed Spanjaard gevraagd als dirigent en pianist op te treden bij het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en Máxima. Als pianist heeft hij zich gespecialiseerd in liedbegeleiding.

Programma

Hun verrassende en contrastrijke programma omvat de liedkunst van de Franse componist Francis Poulenc (1899–1969) en die van de naar de Verenigde Staten geëmigreerde Rus Sergej Rachmaninov (1873–1943).

zondag 6 maart
15:00

Theater Het Lichtruim

Tickets